İtalya’da sel: 13 bin kişi tahliye edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Emilia-Romagna bölgesinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor. Emilia-Romagna özerk hükümetinden yapılan açıklamaya göre sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

YERLEŞİM YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Şiddetli yağış nedeniyle en az 20 nehir taşarken, çok sayıda yerleşim yeri ve tarım arazileri sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanlar helikopterlerle kurtarıldı. Emilia-Romagna özerk hükümeti başkanı Stefano Bonaccini, Bologna’dan 3 bin, Faenza’dan ve Ravenna’dan 5’er bin kişi olmak üzere 13 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

2012 yılında bölgeyi vuran ve binlerce evi yıkan depremi hatırlatan Bonaccini, “Yeni bir depremle karşı karşıyayız” dedi. Depremden bu yana neredeyse her şeyin yeniden inşa edildiğini belirten Bonaccini, “Bu deneyim bize bunun yeniden yapılabileceğini gösterdi. Her şeyi yeniden inşa edeceğiz, bundan eminim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya’da sel: 13 bin kişi tahliye edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajansavrupa.com | Avrupa Haberleri - Ajans Avrupa - Almanya Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!