Alman milletvekilinden seçim yorumu: Sonuçlar hayal kırıklığı, bize Kılıçdaroğlu lazımdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) Michael Roth seçim sonuçlarını Alman televizyonu ZDF’ye değerlendirdi.

Seçimlerin sonuçlarını “iç karartıcı” olarak niteleyen Michael Roth, kanala verdiği demeci sosyal medya hesabından da paylaşarak, “Bu, demokratik ve anayasal bir Türkiye isteyen herkes için oldukça iç karartıcı bir sonuç. Ülke, derinden bölünmüş durumda. Seçimler özgürdü ama adil değildi” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’I İSTEMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde ilişkilerin geleceği hakkındaki ön görülerini de paylaşan Roth, “Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde bu durum elbette Türkiye-Almanya ilişkilerini daha da zorlaştıracaktır” dedi.

Erdoğan’ın göreve devam etmesi durumunda sadece Almanya ile ilişkileri değil Türkiye-AB ilişkileri konusunda da endişeli olduğunu söyleyen Roth, “Şu an yüzünü Avrupa’ya ve değerlerimize dönecek birine ihtiyacımız var ve bu kişi kesinlikle Erdoğan değil” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman milletvekilinden seçim yorumu: Sonuçlar hayal kırıklığı, bize Kılıçdaroğlu lazımdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajansavrupa.com | Avrupa Haberleri - Ajans Avrupa - Almanya Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!