Almanya seçim kampanyası kısıtlamalarından şad

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde, Almanya’da yürütülen kampanyalara kısıtlama getiren konsepti “başarılı” olarak nitelendirdi. Buschmann, Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, “Konseptimiz işledi. Çok istiktarlı kurallar koyduk” dedi.

Türkiye’de gerçekleştirilen bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, Almanya’da kışkırıcı gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Bakan, bu seçimlerde “Alman hükümetininin Türk politikacılarının kampanyalarını onaya tabi tuttuğunu ve bu onayların seçimlere üç ay kala verilmeyeceğine karar verildiğini” belirtti.

Adalet Bakanı Buschmann, “Türkiye’de seçimlerden sonra gerçekleşmesi muhtemel şiddet olaylarının da Almanya’ya sıçramamasını umduğunu” dile getirerek, seçimlerin demokratik bir şekilde ve ululararası standartlara uygun olarak gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurguladı.

“Yanlış vaatler verilmemeli”


Aydan ÖzoğuzFotoğraf: Sophia Kembowski/dpa/picture alliance

Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekili Aydan Özoğuz da Zeit gazetesine yaptığı açıklamada seçimlerden sonra Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir başlangıç umduğunu ifade ederek, “İş birliğimizi yeni bir temele koymalıyız” dedi.

Olası bir hükümet değişiminin “yeni bir iş birliği için şans” olabileceğini dile getiren Özoğuz, iki ülke arasında “güvenilir ve dayanıklı ilişkiler” kurulması gerektiğini, bunun için de Türkiye’ye, daha önce Avrupa Birliği (AB) ve Almanya tarafından defalarca yapıldığı gibi, AB üyeliğine dair “yanlış vaatlerde bulunulmamasının” önemli olduğunu ifade etti.

AFP / AI,ET

DW Türkçe’ye nasıl sansürsüz erişebilirim?

Haber Kaynağı: DW Türkçe

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya seçim kampanyası kısıtlamalarından şad

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajansavrupa.com | Avrupa Haberleri - Ajans Avrupa - Almanya Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!