DSÖ, Kovid-19’u “pandemi” olmaktan çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 için 3 yıl önce ilan edilen “küresel sağlık acil durum” kararının kaldırıldığını açıkladı.

Tedros, Kovid-19’un artık DSÖ’nün en yüksek alarm seviyesi olan “Uluslararası Öneme Sahip Halk Sağlığı Acil Durumu” oluşturmadığını açıklamaktan memnuniyet duyduğunu aktardı.

DSÖ Başkanı’na göre Kovid-19; en az 20 milyon insanın ölümüne sebep oldu. Ancak resmi rakamlar bunun yaklaşık 3 katı daha aşağıda.

3 yıldan uzun süredir hayatımızda olan ve resmi rakamlara göre Dünya’da yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan Kovid-19, ülke ekonomilerini sarstı ve eşitsizliği derinleştirdi.

2019’un sonlarına doğru Çin’de “belirsiz bir hastalık” olarak ortaya çıkan, 2020’nin başında DSÖ tarafından “tehlike durum” ilan edilen Kovid-19 için, Mart 2020’de “pandemi” kararı alınmıştı.

KAYNAK: HABER7

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DSÖ, Kovid-19’u “pandemi” olmaktan çıkardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajansavrupa.com | Avrupa Haberleri - Ajans Avrupa - Almanya Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!