Fransa’dan “ABD Paris’e müdahale etti” sorusuna “yorumsuz” cevap

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Bakanlığın haftalık basın konferansında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir muhabirin, eski Fransa Başbakanı Francois Fillon’un “Fransa’nın içişlerine en çok müdahalenin ABD’den geldiğiyle” ilgili iddiasına ilişkin sorusu üzerine Legendre, “yapacak bir yorumu olmadığını” ifade etti.

Legendre, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’nın Slovakya Dışişleri Bakanı Rastislav Kacer ile bu sabah görüştüğünü belirterek, görüşmede iki bakanın, Ukrayna-Rusya savaşını, temmuzda düzenlenecek NATO Zirvesini, Avrupa’nın stratejik özerkliğinin güçlendirilmesini ve Batı Balkanlardaki istikrarı ele aldıklarını kaydetti.

Fillon, salı günü Fransa’ya yönelik dış müdahalelere ilişkin parlamentonun soruşturma komisyonuna yaptığı açıklamalarda, “Dış müdahalelerle karşılaştım ve çoğu zaman ABD isimli dost ve müttefik ülkeden geliyordu” demişti.

Eski Fransa Başbakanı Fillon, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve kendisinin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 5 yıl boyunca dinlendiğini iddia etmişti.

KAYNAK: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’dan “ABD Paris’e müdahale etti” sorusuna “yorumsuz” cevap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajansavrupa.com | Avrupa Haberleri - Ajans Avrupa - Almanya Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!